Sylvie Geerdens

Ik ben Sylvie Geerdens, gehuwd met Frank Bosmans en mama van 4 schatten van kinderen.

Sinds 2002 ben ik werkzaam als psychotherapeute.  Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij mij terecht voor psychotherapie.

 

Enkele jaren geleden, toen ik voor het eerst door mijn dochtertje het psychologische belang van de zwangerschap en de geboorte ontdekte en de daaropvolgende impact op haar en ons leven zag, ben ik mij beginnen verdiepen in deze materie.

Ik volgde onder andere opleiding aan het IPPE, Institute for Pre- and Perinatal Education (USA) bij Karlton Terry en Kathryn Kier waar ik ook de opleiding babytherapie volbracht. Sindsdien geef ik zwangerschapsbegeleiding en ben ik ook werkzaam als babytherapeute. In dit werk ligt telkens de focus op het emotioneel welbevinden van ouder en kind waarbij de ouder-kind relatie een belangrijke rol speelt.

Mijn opleiding bij Karlton Terry en Kathryn Kier hebben mij enorm veel geleerd over de diepe betekenis van alle gebeurtenissen tijdens onze groei in de moederschoot, onze geboorte en vlak erna.  Het leren begrijpen van babylichaamstaal heeft mij enorm veel inzicht gegeven in hetgeen baby’s ons voortdurend doorheen huilen, bewegen, slapen, eten, … proberen te vertellen.    Deze taal helpt mij en de ouders van het kind het verhaal van de baby te begrijpen, te ondersteunen en te helen.

Ik vind het dan ook heel belangrijk, in mijn werk met zwangere vrouwen, baby’s, kinderen en volwassenen om een baby-vriendelijke zwangerschap en geboorte te ondersteunen en daarmee ook mee zorg te dragen voor het emotioneel welbevinden van moeder en kind en de ouder kind relatie te helpen versterken.

 

Wil u graag meer weten over zwangerschapsbegeleiding, babytherapie of rouwverwerking kan u deze website alvast eens doorlopen. Heeft u na het lezen van deze info nog vragen of wil u graag een afspraak vastleggen mag u mij altijd contacteren:

Tel: 0477 / 200 416

sylviegeerdens@www.babytherapie.be

of via mijn contactformulier

 

UA-31171174-1